Højskoleeftermiddag. UDSKUDT

Onsdag d. 28. april 2021, kl. 14:30
Sengeløse sognegård, 2630 Taastrup
Brian Patrick McGuire

Professor emeritus i middelalderhistorie Brian Patrick McGuire vil som oplæg til sogneudflugten i maj klæde os godt på til vores tur til Kalundborg. McGuire vil fortælle om Vor Frue Kirke, som ligger midt i den gamle bydel, kaldet Højbyen. Kirken er omkring 800 år gammel og ifølge traditionen bygget af Esbern Snare, som også grundlagde Kalundborg. Kirken er enestående i verden: dens grundplan er et græsk kors, hvor hver af de fire korsarme afsluttes med et tårn, og det femte tårn rejser sig – hvilende på fire granitsøjler – over kirkens midpunkt. Foredraget vil desuden omhandle Præstegadehuset fra slut 1400-tallet, som oprindeligt var bolig for Vor Frue Kirkes præster. Huset ligger på adressen Præstegade 23 og er et af de bedst bevarede byhuse fra dansk middelalder.

Alle er velkomne, og der er gratis adgang.