Onsdag d. 24. februar 2021, kl. 14:30

Vi får besøg af Jon Gissel, som er Dr.phil. i historie og forfatter. Jon Gissel er medlem af Den danske National-komité for byzantinske Studier og har beskæftiget sig meget med Det byzantinske Rige og med kristendommens betydning som indhold i dette riges kultur. Titlen på foredraget er Det byzantinske Rige og Hagia Sophia. Hagia Sophia er navnet på den store kirkebygning i Konstantinopel, et græsk navn, som betyder Den hellige Sophias eller Den hellige Visdoms Kirke.

Kirken blev bygget i Det byzantinske Rige, hvor græsk var hovedsproget; og den er et af den menneskelige civilisations mesterværker. Det byzantinske Rige er tusind års europæisk historie. Foredraget vil fortælle om dette rige, om den kristne kirke, som prægede det, om hovedstaden Konstantinopel og om kejserne, som regerede det. Foredraget vil også fortælle om Hagia Sophias og de kristnes historie efter 1453, da tyrkerne erobrede Konstantinopel og om den aktuelle situation. Der er gratis adgang.

Højskoleeftermiddag
Jon Gissel