Onsdag d. 11. december 2019, kl. 14:30

Højskoleeftermiddag: Jomfruen og skøgen. Denne eftermiddag tager sognepræst Merry Lisbeth Rasmussen os med en tur til Israel med billeder fra hendes rejse i november 2018 fra steder, der omhandler de to vigtige kvinder i Jesu liv. Der er den hellige jomfru Maria, Jesu moder den renfærdige kvinde, hvis hus man har udgravet, og ovenpå dette har man bygget Bebudelseskirken. Se billedet. Og der er Maria Magdalene fra byen Magdala i det nordlige Israel, som var en af Jesu trofaste disciple, og som i eftertiden har lidt den skæbne at blive sammenblandet med en såkaldt unavngiven synderinde, ´som har elsket meget´, som Jesus siger. Således er fortællingen om den renfærdige Jomfru og hendes modstykke den syndige skøge blevet fortalt i eftertiden. Men hvem var egentlig de to Mariaer? Undervejs vil vi også komme ind på Mariaevangeliet, som man mener er skrevet af Maria Magdalene, men som ikke er kommet med i den kanoniserede Bibel. Der blev fundet brudstykker af evangeliet i 1896, og det blev udgivet første gang i 1955. Det er oprindeligt skrevet på koptisk, men er nu oversat til dansk. Koret deltager og bidrager til den gode julestemning med juleknas og fællessang af de gode julesalmer. Kirkebilen kører.

Sognegård, 2630 Taastrup, Danmark