De ni læsninger

Søndag d. 11. december 2022, kl. 17:00
Merry Lisbeth Hammer Rasmussen

De ni læsninger

3. søndag i advent inviterer vi til De ni læsninger, som er en meget smuk og stemningsfuld musikgudstjeneste med bibellæsninger, musik og sang.

Læsningerne handler om menneskets skabelse og syndefald, og om Guds profeter i Det Gamle Testamente der profeterer, at Messias skal komme for at frelse mennesket. Fortællingen slutter med juleaftens evangelium, som fortæller, at Messias nu er kommet i skikkelse af et lille menneskebarn. Hele denne skønne julefortælling, som i mere end 2000 år er blevet fortalt til trøst og opmuntring for mennesker ud over hele jorden, er krydret med musik og sang, som udføres af Signe Spang Colding (sopran), Marie Højlund (mezzosopran) og Dmitri Egholm (orgel). De vil bl.a. opføre gejstlige lieder og duetter af Max Reger (1873-1916). Vi skal selvfølgelig også synge et udvalg af de dejlige julesalmer. Så er der ikke andet at gøre end at komme og slå sig ned, folde ørerne ud, nyde det, lade rengøring og indkøb vente og give julefreden lov til at sænke sig i en travl tid. Alle er naturligvis velkomne! Kirkebilen kører.