Orgelkoncert

Lørdag d. 12. februar 2022, kl. 15:00
Organist Dmitri Egholm
Gratis

Velkommen til en spændende koncert ved kirkens organist, Dmitri Egholm, som vil opføre orgelværker af César Franck (1822-1890) i anledningen af komponistens 200-års jubilæum.

C. Franck regnes for at være grundlægger for den franske romantiske musiktradition, og hans orgelkompositioner sammen med F. Mendelssohns bliver ofte betragtet for værende de bedste, som blev komponeret i tiden efter J. S. Bach.

César Franck var født i 1822 i Liège i Belgien. 1835-42 studerede han i Paris, hvor han blev boende resten af sit liv. Fra 1858 og frem til hans død i 1890 havde Franck organistembedet i Sainte-Clotilde kirken i Paris, hvor han rådede over et nybygget og et af det fineste Cavallié-Coll orgler, hvilket inspirerede ham til at komponere hans tre betydeligste orgelværker: Six Pièces (1860-62), Trois Pièces (1878) og Trois Chorals (1890). Ved koncerten vil Dmitri opføre musik fra netop disse tre store kompositioner af C. Franck.

Efter koncerten inviteres alle til et traktement i sognegården.